Каквото повикало, такова се обадило

cropped-cropped-cskaEmblemaPista.jpgГоспода нови управници на нашия любим ЦСКА,

Предполагам, че всеки ден се чудите защо хем сме милиони привърженици на червената идея, хем толкова време не сме се напънали да изплатим сами всички дългове, натрупани при предишните ръководства. А ние можем, но очевидно няма да го направим. Отговорът, общо взето, се отъждествява с поговорката “каквото повикало, такова се обадило”.

До момента от вас не сме видяли нищо сериозно, освен декларации и шум около работа, която се върши, която е трудна, която отнема време. Ние не сме идиоти и разбираме, че за да се установи състоянието в което се намира ЦСКА АД, може да минат и месеци. Но за да ви вземем насериозно, поканете представител на някоя медия, ама не на всички. Изберете си една. Така се работи най-добре в критични ситуации. Иначе рискувате всички да спекулират и да си измислят, да ви клепат и да ви се смеят, защото не им плащате да пишат хвалби. Ако имате само един човек насреща си, ще знаете какво да очаквате. Добавете 3-4 представителя на различните организации, които помагат финансово на школата, а и на първия отбор. Стиснете им ръцете лично, покажете им какво правите, покажете им кой го прави, кой носи отговорност за различните дейности, кажете кое кога трябва да стане и чак след това свиквайте пресконференции и форуми за обсъждане на бъдещето. Не сте готови, а искате да се покажете колко сте активни. После отлагате, сякаш се криете. В същото време тази шепа хора, които ще поканите да видят какво правите, ще свършат работата, която вие за години няма да можете да свършите. Спечелите ли доверието на неколцината, те ще поведат хиляди след себе си. Защо трябва ние да ви учим как става?

Ако все пак сте насрочили пресконференция, несериозно е да я отлагате. Не се прави така. Чуйте какво имат да ви кажат хората, от които утре пак ще искате помощ. Не ги разигравайте. Като не знаете какво е финансовото състояние, не го коментирайте, но има още куп въпроси, които могат да се поставят и да получат отговори. Ако не сте готови да дадете тези отговори, по-добре изобщо не се занимавайте клуба. Постоянното отлагане и бягане от отговорност няма да помогне нито на ЦСКА, нито на вас. Ако ще се занимавате сериозно, дръжте се подобаващо!

И за да не е всичко толкова песимистично, използвайте това отлагане, за да се свържете с по-сериозните организации, заявили присъствие и да се запознаете с подготвените от тях въпроси. Така ще можете да дадете адекватни отговори, а не да заеквате. Направете един дневен ред, по който да мине срещата и който да обхване възможно най-много важни аспекти от моментната ситуация. А защо не и да направите и една презентация или чернова на краткосрочен план, който да ни покаже какво замисляте за следващите месеци. Имате уникалния шанс да направите прецедент и да получите пълна подкрепа от всички слоеве привърженици. Не го пропилявайте, а си изиграйте умно картите!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply